Départ de l’expédition

‘La présidente annonce le départ de l’expédition’, zo kondigde ik het vertrek aan, vrij naar bovenstaande foto uit een oud klimexpeditieboek.
Op vrijdag 10 juli gleed-reed ik weg uit de turbinezaal van De Centrale in Gent, uitgewuifd en heftig besprenkeld met rozenblaadjes en modderwater naar aloud Iraans gebruik door alle aanwezigen.
Toeters, bellen, drankjes, en zakdoeken voor wuiven & wenen kwamen aan het evenement te pas. Het binnen- en buitenrijden met de zoemende elektromotor, in de lift en door de concertzaal, vond zelfs ik echt spannend, en er was het unieke, made-to-measure optreden van het hedendaags-klassiek Odysseia Ensemble. Tussen de buizen, hoogspanningsborden en turbines brachten Dries Tack en Katrien Gaelens drie bijzondere stukken muziek: van José-Maria Sanchez-Verdu (luisteren kan hier Inscriptio), van Isandro Ojeda-García en van Frederik Neyrinck.
[op 11 december 2015 zijn Dries en Katrien nog te zien/horen met het Nadar Ensemble in de Bijloke, Gent.]

Twee reeksen indrukken: de eerste van fotograaf Bob Van Mol; de tweede van aanwezigen Sabien Hanoulle, Tiene Depoorter en Katleen Dejonghe.

 

Jadis à Istanbul